Köztes-Tér Kapcsolatműhely

KöztesTér

egy hely, egy segítő beszélgetés-mentálhigiéné-tanácsadás-egyéni és párkapcsolati nehézségek esetén. Óriási dolog, és már fél siker, ha az ember a problémájával, lelki terhével segítséget mer és tud kérni! Mindannyian kerülünk az életünk során elakadásba, és nehézségekbe ilyenkor nem szégyen tanácsot kérni.

Segítő beszélgetés

Mitől más?

Olyan kísérés, ahol a Te kérdéseid, konfliktusaid megjelenhetnek, ahol nem hétköznapi beszélgetés folyik, hanem az értő figyelemmel kísért, biztonságos közegben és légkörben létrejövő párbeszéd.

 Az a tér, ahol leteheted gondjaidat, összekuszált érzelmeidre ráláthatsz, konfliktusaidat megjelenítheted, szorongásaidat felold a szimbólumok, álmok, gondolatok megértése segítségével a kísérő visszatükrözése és ítélet nélküli meghallgatása mellett.

Az a Tér, ahol Te és a segítő személye között egy közös pszichés tartomány keletkezik, és elkezdődhet a szimbólumok álmok, gondolatok megjelenítése, és kreatív feldolgozása.

A segítő saját lelki képességeit, tudását, tapasztalatát rendelkezésre bocsájtja ebbe a térbe, hogy a Te magánéleti, munkahelyi, vagy életkrízis problémáidat behozhasd, és szimbólumokon és értelmezéseken keresztül megéld és megértsd.

A Köztes Tér egy szimbolikus tér, ahol Te és a segítő között bizalommal teli, teljesen elfogadó, de az újra nyitott kreatív légkör jön létre. Ebben a térben jön létre e a gyógyulás, a feloldás, a megértés, az elfogadás, az elengedés, az átírás.

A segítő nem csak kísér téged, hanem veled együtt fedezi fel a megoldásokat, soha nem jár előtted, nem kínál megoldásokat, csak annyit és akkor amennyit Te el tudsz fogadni.

Ha olyan életszakaszban vagy, nevezhetjük életciklusnak, amikor váltásra kerül sor, akkor természetes állapot a krízis. Ilyenkor megkérdőjeleződnek az eddig bevált receptek, sémák. Ilyenkor a segítség a feltárásban, és az új célok kitűzésében van.

Ha rendkívüli krízis ér, akár veszteség, gyász, betegség, válás, akkor pedig a segítség a feldolgozásban, és az elfogadásban rejlik, míg meg nem találod a Neked megfelelő új élethelyzetet.

A Köztes Tér az a hely, ahol a rohanó és örökké változó világban megállhatsz és szemlélődhetsz, csendesen befelé figyelve, azokat a hangokat is meghallgatva, amit addig nem hallottál. A segítő a rejtett erőforrásaidat, az elfelejtett hangodat is megtalálja, és abban segít, hogy használd ezeket.

A segítő mély empátiával kísér ott, ahol tartasz, elakadásodban, félelmedben, szorongásaidban, nem hagy egyedül, a bizalom és elfogadás terébe jutsz, ahol Te vagy a fontos.

Mindenkiben ott a természetes vágy a kapcsolatokra, ez határoz meg minket, ezekből épülünk, vagy sérülünk, a segítő is egy kapcsolat ahol újraértelmezheted önmagad, tanulhatod az elfogadást és az önmagad helyes szeretetét.