Mi a Coaching?

A coach egy olyan kísérő, aki ügyfele személyes életének különböző nehézségeiben segítő kezet tud nyújtani, aki nem tanácsot ad, nem mondja meg mi az, amit tenned kell.

A coach feladata, hogy rávilágítson egy új nézőpontra, ami abban segíti kliensét, hogy megtalálja saját válaszait. Olyan váratlan, nemegyszer provokáló kérdéseket tesz fel, amellyel új nézőpontba tudja terelni a felmerült nehézségeket. Ezekkel az ébredésekkel nem csak a nehézség válik megoldhatóvá, hanem az ügyfél is magabiztosságra talál, és képessé válik arra, hogy életéért nagyobb felelősséget vállaljon.

Melyek lehetnek ezek a nehézségek? (a teljesség igénye nélkül)

  • Egy, vagy több gyermek szülése után vissza kell térnem a munka világába…
  • Képtelen vagyok folyton minden elvárásnak maximálisan megfelelni…
  • Állandóan rohanok, semmire sincs elég időm, kapkodok, és sehova nem tudom odatenni a fókuszt…
  • Képtelen vagyok egy konfliktus helyzetet megoldani a főnökömmel/férjemmel/kollégámmal…
  • Nagyon egyedül érzem magam, úgy érzem, senki nem támogat a terveimben…
  • Képtelen vagyok képviselni az érdekeimet…
  • Úgy érzem, nem vagyok elég jó….
  • Nem tudom, miben vagyok jó. Hogyan ismerhetném meg jobban önmagam?

Minden olyan személy számára, aki szeretne a problémájára megoldást találni, aki úgy érzi, hogy az esetlegesen felmerülő/meglévő nehézségeire már jó ideje nem talál megoldást, és úgy érzi, jól jönne egy kis pártfogás. Aki elegendő bizalommal rendelkezik a coach felé, és hajlandó szembenézni önmagával.

Miben más, mint a pszichológia, és a tanácsadás?

A pszichológus fő területe a múlt feltárása, az elakadások, gátak felkutatása és oldása hosszú, nemegyszer éveken át tartó terápia során. A tanácsadás lényege, hogy a szakértő megmondja, mit tegyen az ügyfél. Tájékoztat, informál, feltárja a lehetséges utakat.

A coaching fő területe a jelen tanulmányozása, és a jövőre fókuszál. Egy megoldásorientált beszélgetés-sorozat, melynek folyamán az új perspektívák felismerése az ügyfél kezében van.

Hogy dolgozom?

Konkrét időkeret között, alkalmanként 50-60 percben, négyszemközt. Jellegét tekintve egy strukturált, irányított beszélgetés/beszélgetés-sorozat (max. 10 alkalom), sokszor feladatokkal, gyakorlatokkal, tesztekkel gazdagítva.

Véleményem szerint csak jó kérdés van! Ha feltennéd hívj bátan!

Mácsik Mónika 70/329 46 48

További információ: https://balanszban.hu/